Ariëtte van Reekum

Ariëtte van Reekum (1958) heeft haar opleiding tot psychiater in het Universitair Centrum Utrecht afgerond in 1993. Ze heeft vervolgens de opleiding tot psychoanalyticus gevolgd bij het Nederlands Psychoanalytisch Genootschap. Ze is werkzaam geweest op meerdere terreinen van de geestelijke gezondheidszorg, als behandelaar, manager, plaatsvervangend opleider, geneesheer directeur, directeur en bestuurder. Inmiddels heeft ze haar bestuursfunctie beëindigd en is nu onder andere toezichthouder in de zorg.

Naast deze werkzaamheden heeft ze een zelfstandig gevestigde praktijk. Haar affiniteit ligt op het snijvlak tussen psychiatrie en neurowetenschappen (mind en brain) , waarbij vooral de interesse uitgaat naar begrijpen wat mensen beweegt, hoe onbewuste processen hoewel biologisch verankerd beïnvloed kan worden door persoonlijke geschiedenissen. Daarnaast is ze geïnteresseerd in (de rol van) complexe processen in de zorg en volgde ze enkele leergangen op dit gebied (Comenius).
Lesgeven is iets wat ze graag doet. Ze is enkele jaren een vaste docent geweest bij Lenteson en verzorgde hier het onderdeel professioneel leiderschap. Ze geeft les bij de RINO Amsterdam (neurobiologie en psychotherapie) en de meesterklas (keizersmodule voor bestuurders en geneesheerdirecteuren).

Ze is geïnteresseerd in (mannelijk en vrouwelijk) leiderschap in al haar facetten en valkuilen. Maar ook in Governance vraagstukken. Lesgeven leidt vaak tot nieuwe en verrassende inzichten en jonge mensen dagen haar uit om verder te gaan dan ‘het gebruikelijke en het bekende’.

“Duaal leiderschap is iets waar ik sterk in geloof en wat mij betreft kunnen professionele organisaties niet zonder professionele leiders omdat deze waarde toevoegen aan de behandelorganisatie en zorginstellingen hun legitimatie geven. Duaal leiderschap geeft, ‘if all goes well’, de spanning die nodig is om organisaties op een hoger plan te trekken, en geven richting aan het steeds weer (willen) verbeteren en het mogelijk maken van innovatie. Integratie van inhoudelijke kennis met dosis bedrijfsmatige ‘know how’ is momenteel onontbeerlijk. Het is wel topsport en het heeft regelmatig onderhoud nodig. Onderhoud vooral van de innerlijke leider.”