Anke Oosterbaan

dr. Anke Oosterbaan (1965) heeft 20 jaar ervaring als psychiater. Daarnaast heeft zij gewerkt binnen verschillende managementfuncties en is zij actief geweest binnen de opleiding tot psychiater,  als supervisor en docent. In 2008 heeft zij Synaeda Psycho Medisch Centrum Leeuwarden opgezet, een multidisciplinaire ambulante praktijk die binnen korte tijd de grootste van Friesland werd met uitgebreide opleidingsmogelijkheden en plaats om te promoveren.

In 2015 nam Synaeda de ambulante praktijken van de GGZ Friesland over. Uiteindelijk werd ruim de helft van alle GGZ Friesland patiënten door Synaeda behandeld. Na 4 jaar zijn de praktijken, nu werkend volgens het Synaeda model, weer terug  gegaan naar GGZ Friesland. Deze exercitie heeft haar de mogelijkheid gegeven om op alle niveaus van een organisatie te acteren, verantwoordelijk te zijn en vooral ook veel te leren.

“Mijn ervaring met ondernemen en leiderschap gebruik ik graag als docent bij deze opleiding. Voor mij is het ooit begonnen met de leergang beleidspsychiatrie van Frans Que en Frank Berends. Daar werd ik geprikkeld en uitgedaagd om verder te kijken. Graag draag ik mijn steentje bij om ditzelfde nu bij u te mogen doen. En vooral vanuit ‘denken’ naar ‘doen’ te gaan.”