Berends & Que

(BERENDS QUE) PERFORMANCE, in 2003 opgericht door Frank Berends en Frans Que, helpt zorgorganisaties, managers en (beleids)professionals hun doelen te realiseren door opleiding, training, coaching en organisatieontwikkeling. In dat kader verzorgen wij onder meer het Curriculum Clinical Leadership (voorheen de Leergang Beleidspsychiatrie) en in-company leiderschapsprogramma’s. We doen dat oplossingsgericht en systemisch. We focussen op zelfsturing en eigenaarschap van de professionals en hun team (‘Professional in the lead’) door vanuit ieders persoonlijke missie en visie te komen naar een collectieve ambitie. We werken met hart, hoofd en hand. We benutten verschillen als complementaire kwaliteiten en blijven dicht bij de actuele opgaven. We laten daarbij leren en doen hand in hand gaan.

Berends-Que-Performance wordt geleid door Frank Berends, GZ psycholoog, coach en organisatieadviseur en Bianca van Maldegem, kinderarts, coach, mediator en organisatieadviseur. Daarnaast werken we met een 4-tal docenten die allen hun sporen hebben verdiend in de gezondheidszorg en waarvan de meesten tevens werken als adviseur, opleider, en/of coach. We kennen de gezondheidszorg van binnen en van buiten, in allerlei rollen.

PERFORMANCE staat voor:

  • Opleiding en ontwikkeling van psychiaters en andere leading professionals met een beleidsinhoudelijke managementrol.
  • Vakmanschap als combinatie van passie, kunst, kennis en kunde. Naast resultaat gaat het ons om gedrevenheid en plezier hebben in wat je doet.

In memoriam Frans Que

Op 24 januari 2022 is onze collega Frans Que overleden. Frans stond samen met Frank Berends in 2003 aan de wieg van Berends-Que-Performance. Samen bouwden zij in de afgelopen 20 jaar aan een succesvol cursusaanbod, waarbij ze volop gebruik maakten van elkaars verschillende stijlen. Frans keek met voldoening en trots terug op wat hij samen met Frank en onze nieuwe docenten had kunnen meegeven aan onze cursisten als persoon, professional en leider en aan teams en organisaties in de gezondheidszorg. Hij was dankbaar voor het vertrouwen dat dit mogelijk maakte. Voor velen, en zeker ook voor ons, zijn Frans’ typische oneliners en houding een soort innerlijke gids geworden: “Je moet bewegen anders heeft sturen geen zin.” en “We hebben haast, dus we moeten vertragen.” Frans bleef op zijn karakteristieke stoïcijnse en realistische wijze tot het laatste moment, in lijn met onze stijl en waarden, steeds zijn eigen leider, en present.

Voor Frank blijft Frans bij alle cursussen en trainingen die hij geeft voelbaar aanwezig, ergens schuin links achter hem…